Splošni pogoji

Vsebina spletnih strani www.tkanine-melange.si je last podjetja Trgovina z metražnimi tkaninami Klementina Korošec s.p., Vrtna ulica 60, 3313 Polzela, Slovenija (v nadaljevanju: Klementina Korošec s.p.). Z uporabo spletnih strani tkanine-melange.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. Klementina Korošec s.p. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini tkanine-melange.si.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

Klementina Korošec s.p. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh tkanine-melange.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

1. Omejitev odgovornosti

Klementina Korošec s.p. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani www.tkanine-melange.si in vanje vključenih vsebin. Klementina Korošec s.p. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. Klementina Korošec s.p. si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh www.tkanine-melange.si glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini www.tkanine-melange.si, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej točko 6). Fotografije artiklov so simbolične in morda ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, materiali idr.)

2. Omejena pravica uporabe

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani www.tkanine-melange.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja Klementina Korošec s.p. prepovedana.

3. Registracija uporabnikov

Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim neregistriranim uporabnikom (gostom). Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh www.tkanine-melange.si.

Končni kupec v spletni trgovini www.tkanine-melange.si je izključno tisti registrirani uporabnik oz. neregistrirani uporabnik (gost), ki kupuje blago za osebne namene ali nepridobitno dejavnost. Na spletnih straneh www.tkanine-melange.si je kupec izključno samo fizična oseba.

4. Zaščita zasebnosti

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh www.tkanine-melange.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Klementina Korošec s.p. varovala ter preprečevala njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

5. Postopek naročila oz. nakupa

Na spletni strani je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini www.tkanine-melange.si.

Naročilo v spletni trgovini www.tkanine-melange.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim e-obvestilom o potrditvi naročila.

V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.

Klementina Korošec s.p. bo potrjena naročila na www.tkanine-melange.si obravnavala kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno.

Klementina Korošec s.p. lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani www.tkanine-melange.si.

Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

Pogodba o nakupu je shranjena pri Klementina Korošec s.p., kupec lahko do nje v vsakem trenutku dostopa tudi preko svojega računa v spletni trgovini.

6. Blago in cene

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo. Za kupce iz Slovenije cene vključujejo zakonsko določen davek na dodano vrednost (DDV). Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila in se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega opozorila. Roki veljavnosti akcijske ponudbe v spletni trgovini www.tkanine-melange.si so navedeni v spletni trgovini www.tkanine-melange.si. Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini www.tkanine-melange.si.

V trgovini prikazujemo izdelke, ki jih imamo na zalogi. Zaradi specifike prodaje metražnega blaga ob izdelkih ne moremo izpisovati točne količine blaga, ki je na voljo. Za izdelke, ki jih na zalogi ni dovolj, da bi se naročilo uspešno zaključilo, bomo kupca neposredno kontaktirali (telefon, e-pošta) in mu ponudili možnost, da brez stroškov naročilo prekliče ali delno spremeni. Fotografije ob izdelkih so dejanske fotografije blaga in vzorcev, ki jih posnamemo v trgovini. Pri določenih primerih lahko pride do odstopanj v odtenku barve blaga, ki so posledica različnih barv svetlobe v prostoru. V kolikor barva prejetega blaga ne ustreza tisti, ki ste jo želeli, lahko tako blago zamenjate ali vrnete.
Postopek zamenjave ali vračila je opisan v poglavju 10. Klementina Korošec s.p. si pridržuje pravico do spremembe opisov in fotografij brez predhodne najave.

7. Načini plačila na spletni strani tkanine-melange.si

Za kupce v Sloveniji je možno plačilo po predračunu oziroma z neposredno bančno transakcijo. Uporabniku bo pred izvedbo posredovan po e-pošti veljaven predračun z vsemi potrebnimi podatki za izvedbo plačila prek nakazila na TRR podjetja Klementina Korošec s.p. Naročilo lahko stranka prevzame in plača tudi v fizični poslovalnici, v kolikor se odloči za takšen način v fazi oddaje naročila.

8. Dostava in poštnina

Dostava se vrši preko Pošte Slovenija. Za naročila v skupni vrednosti do 50 € z DDV znaša poštnina na naročilo 3,50 €. Za naročila, ki presegajo skupno vrednost 50 € z DDV je poštnina brezplačna oziroma znaša 0 €.

  • strošek plačila po predračunu – 0 €
  • strošek plačila ob osebnem prevzemu v trgovini – 0 €
  • strošek dostave s Pošto Slovenija – 3,50 €

Klementina Korošec s.p. ne prevzema odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca. Cenik dostave lahko Klementina Korošec s.p. kadarkoli spremeni. Prav tako lahko Klementina Korošec s.p. izbere drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo učinkoviteje izvedeno.

9.  Dobavni rok

Rok dobave blaga je 4-10 delovnih dni po prejetju naročila, v kolikor je bilo naročilo potrjeno. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Za vse informacije v zvezi z vašim naročilom in dostavo nam lahko pošljete e-pošto na info@tkanine-melange.si ali pa nas pokličete na telefon (05) 901 6224 v času naših delovnih ur.

10. Odstop od naročila, vračilo blaga in reklamacije

Kupec ima pravico, da v 14 dneh podjetju Klementina Korošec s.p. pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, in sicer pisno na e-naslov info@tkanine-melange.si. Štirinajstdnevni rok za odstop od pogodbe začne teči naslednji dan po dnevu prejetja/dostave naročenega blaga.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto blago vrniti podjetju v 14 dneh po pisno oddanem sporočilu iz prvega odstavka. Vračilo plačil/kupnine mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu blaga in pisnega sporočila o odstopu od pogodbe.

Prosimo, da kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga najde tukaj, in ga izpolnjenega priloži blagu ter ga najkasneje v 14 dneh po pisno oddanem sporočilu pošlje ali dostavi na podjetje Klementina Korošec s.p., Vrtna ulica 60, 3313 Polzela. Kupec mora blago vrniti nepoškodovano, v enakih parametrih kot je bilo kupljeno – količini, embalaži, pakiranju, razvrstitvi, obliki, barvi, teksturi, obrabi. Kupec blaga v primeru vračila ne sme uporabljati; opravi lahko ogled blaga, ki je nujen za ugotovitev lastnosti. Kupec je sam odgovoren za zmanjšanje vrednosti blaga, če je le to posledica ravnanja, ki ni potrebno za ugotovitev lastnosti blaga. Vračilu je potrebno obvezno priložiti tudi kopijo originalnega računa. Kupec, ki se odloči vrniti blago s poštno pošiljko naj naslovi pošiljko na naslov:

Klementina Korošec s.p.,

Vrtna ulica 60

3313 Polzela

Stroške vračila blaga krije kupec.

Klementina Korošec s.p. odgovarja za stvarne napake kupljenih izdelkov v spletni trgovini www.tkanine-melange.si. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov info@tkanine-melange.si, pisno po pošti. Prosimo, da kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga najde tukaj, in ga izpolnjenega priloži blagu. Klementina Korošec s.p. bo v petih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdila prejem reklamacije in mu sporočila, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

Skladno s 4. alinejo 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, objavljamo povezavo za spletno reševanje sporov: http://ec.europa.eu/odr.

11. Hranjenje pogodbe o nakupu

Pogodba med podjetjem Klementina Korošec s.p. in kupcem je sklenjena, ko podjetje potrdi prejem naročila. Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.
Sklenjene pogodbe se hranijo na sedežu podjetja Klementina Korošec s.p., Vrtna ulica 60, 3313 Polzela. Klementina Korošec s.p. si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli nenapovedano spremeni vsebino teh splošnih pogojev poslovanja. Ob vsaki spremembi splošnih pogojev bodo kupci obveščeni z javno objavo teh splošnih pogojev v spletni trgovini www.tkanine-melange.si.
Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletne trgovine tkanine-melange.si in iz teh splošnih pogojev poslovanja, ki jih Klementina Korošec s.p. in kupec ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno sodišče v Celju.

Ti pogoji začnejo veljati dne 28. 2. 2021